Pizza cu ceapă verde

Printeaza

Pizza cu ceapă verde

Pizza cu ceapă verde

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 400 g brânză de capră
  • 150 ml apă
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • zahăr
  • sare
  • ulei de măsline
  • 4 linguri de pastă de roşii uscate
  • o lingură de seminţe de floarea-soarelui
  • busuioc verde
  • ceapă verde
  • boabe de porumb
  • ardei iute

Preparare:

Drojdia se pune într-un castron împreună cu apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos şi două linguri de făină.

Se amestecă bine, se acoperă cu o farfurie şi se lasă la dospit 10 minute. Restul de făină se cerne şi se pune într-un vas mai mare.

Se toarnă în mijloc drojdia dospită, laptele călduţ, două linguri de ulei de măsline şi sarea.

Se frământă bine, ca să se încorporeze toate ingredientele, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald. Se împarte aluatul în patru, se întind foi rotunde, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu pasta de roşii.

Se presară seminţele de floarea-soarelui, brânza de capră, busuiocul tocat şi două legături de ceapă verde tăiată rondele. Se introduce în cuptor, se coace 20-25 de minute la foc potrivit, se scoate din tavă şi se serveşte imediat.

Pentru un gust deosebit, se pot adăuga boabe de porumb şi ardei iute tăiat.

Pizza cu ceapă verde

Pizza cu ceapă verde.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna pizza cu branza de capra. Eu sunt fana pizza quarto formagi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.