Pizza cu ciuperci, bacon si cascaval
PrinteazaPizza cu ciuperci, bacon si cascaval din: faina, apa, drojdie, ulei, sare, piper, zahar, sos de rosii, ciuperci, bacon, cascaval, masline.
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 8 g drojdie uscată
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- zahăr
- sos de roşii dulce sau picant
- câteva ciuperci
- 1 ardei roşu
- 200 g bacon feliat
- 200 g caşcaval
- câteva măsline fără sâmburi
Mod de preparare:
Intr-un bol dizolvi drojdia în puţină apă caldă, o amesteci cu zahăr, sare şi făină cât să obţii o maia de consistenţa smântânii, pe care o laşi să dospească. Frămânţi maiaua cu restul de făină cernută, 2 linguri ulei de măsline şi restul de apă călduţă. După ce aluatul a crescut, îl împărţi în două şi-l modelezi sub formă circulară.
Aşezi aluatul în tava de copt pizza, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. îl ungi cu sos de roşii, apoi introduci tava în cuptorul încins. După aproximativ 10 minute, scoţi din cuptor tava şi pui deasupra aluatului ciupercile tăiate în felii subţiri, baconul, caşcavalul şi măslinele tăiate felii, ardeiul tăiat cuburi mai mari şi presari puţin piper. Introduci în cuptor pizza şi o rumeneşti.
Serveşti pizza alături de sos de roşii dulce sau picant.
Pofta buna!