Pizza cu ciuperci si ciresine
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
aluat:
- 600 gr făină
- 30 gr drojdie de bere
- 50 ml ulei
- 20 gr zahăr
- 15 gr sare
sos:
- 500 gr roşii în bulion
- 10 gr zahăr
- 2 gr oregano
- 2 gr busuioc
- 30 ml ulei de măsline
- 5 gr sare
topping:
- 200 gr ciuperci
- 400 gr mozzarella
- 200 gr roşii cireşine
- 100 gr ardei roşu
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 ml ulei de măsline
- 10 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu zahărul şi îoo ml apă caldă, iar după ce a dospit, se amestecă cu făina, sarea, uleiul, 300 ml de apă caldă şi se lasă la crescut. Ciupercilor li se îndepărtează codiţa, se condimentează şi se ţin 10 minute la cuptor.
Roşiile în bulion condimentate cu sare şi piper, împreună cu zahărul, oregano, busuiocul şi uleiul de măsline se mixează cu blen- derul până devin un piure.
Din 250 gr de aluat se formează o chiflă şi se întinde până ajunge la grosimea de 6-7 mm, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Peste blatul din tavă se întinde sosul de roşii, se presară mozzarella rasă, se aşează ciupercile, roşiile tăiate în două, se ornează cu felii de ardei, se presară cu pătrunjel şi se introduce în cuptorul încins la 280°C pentru 8-10 minute.
Ciupercile scoase din cuptor trebuie scurse foarte bine de zeamă înainte de a fi puse pe pizza, ca să nu-şi lase zeama în aluat şi astfel acesta să rămână crud.
Pizza cu ciuperci si ciresine
Poftă bună!