Pizza cu ciuperci şi rucola
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si piper.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 250 g ciuperci champignon
- 200 g telemea
- 200 g suc de roşii
- 120 g rucola
- 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri, de 3 mm, cu diametrul de 22 cm, acoperă-le cu sos de roşii şi coace-le 10 minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Curăţă ciupercile, îndepărtează baza picioruşelor, taie-le feliuţe subţiri şi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu 1 lingură de ulei. Adaugă pătrunjelul tocat şi amestecă uşor.
Spală şi taie rucola. Când pizzele sunt coapte, scoate-le din cuptor şi acoperă-le cu ciuperci, rucola şi cu feliuţe subţiri de brânză. Stropeşte-le cu puţin ulei.
Variante: Poţi înlocui telemeaua cu alte brânzeturi dure, ce pot fi tăiate foarte subţire (caşcaval afumat, parmezan, brânză de capră).
Pizza cu ciuperci şi rucola
Poftă bună!