Pizza cu conopida si migdale
PrinteazaPizza cu conopida si migdale din: conopida, usturoi, migdale, ou, ulei, parmezan, rosii, ceapa, ardei, branza, masline.
Pentru:
- 1 conopidă (600 g), ruptă în bucheţele, păstrând frunzele verzi
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 90 g migdale măcinate
- 1 ou, bătut uşor
- 2 linguriţe cu ulei de măsline
- 45 g parmezan ras
Pentru topping:
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 conservă cu roşii decojite, tăiate mărunt
- 2 cepe roşii mici, înjumătăţite şi feliate
- 1/2 linguriţă cu condimente pentru friptură de vită
- 250 g carne de vită, fără grăsime
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 ardei roşu
- 45 g brânză de capră
- 8 măsline
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 230 C.
Mixează rapid conopida într-un blender împreună cu usturoiul, pentru a obţine o compoziţie ca un pesmet. Adaugă 1/2 linguriţă cu sare, migdalele, oul, 1 linguriţă cu ulei şi parmezanul.
Unge o tavă rotundă şi tapeteaz-o cu hârtie pergament. Presară compoziţia de conopidă şi stropeşte cu 1 linguriţă de ulei. Coace timp de 20 de minute, până când devine aurie.
Tapetează o altă tavă şi întoarce blatul pe acesta.
Coace încă 10 minute.
Incălzeşte 1 linguriţă de ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa timp de 10 minute, până se înmoaie. Condimentează carnea. Scoate ceapa, măreşte focul, pune carnea şi prăjeşte-o timp de 3 minute, întorcând-o din când în când, până se usucă.
Scurge conserva de roşii. Unge blatul cu suc de roşii. Presară usturoiul, ceapa călită şi ardeiul.
Taie carnea în fâşii şi aranjează-le deasupra, împreună cu brânza Se capră, măslinele şi frunzele de conopidă. Stropeşte cu 1 linguriţă de ulei şi coace timp de 5 minute, sau până când brânza s-a topit.
Pofta buna!