Pizza cu creveti, rosii cherry si masline
PrinteazaPizza cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi, zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin.
pentru aluat:
- 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat
- 1 plic de drojdie uscate (7 g)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin, plus extra pentru uns
- 150 ml de apa calda
- 1 lingurita de zahar
pentru sos:
- 200 g de rosii tocate din conserva
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- putin zahar
pentru topping:
- 3 linguri de mascarpone
- 3 linguri de parmezan ras (20 g)
- 10 rosii cherry, taiate pe jumatate
- 12 creveti cruzi, curatati si crestati pe jumatate
- frunzele de la 2 fire de rozmarin, tocate marunt
- fulgi de ardei iute
- 1 mana de masline verzi, fara samburi, taiate pe jumatate
- ulei de masline extravirgin, pentru stropit
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul cu o zi înainte. Aşază făina într-un bol şi încorporează drojdia. Amestecă separat zahărul cu apa caldă şi uleiul. Toarnă lichidul peste făină, amestecă bine şi lasă deoparte timp de 5 minute.
Presară făină pe suprafaţa de lucru, scoate aluatul din bol şi frământă-l timp de 5 minute. Stropeşte cu puţin ulei interiorul unei pungi alimentare. Aşază aluatul în pungă, apoi sigileaz-o, lăsând loc aluatului să crească. Dă-l la frigider.
Pentru sos, amestecă toate ingredientele. Inainte să coci pizza, încinge cuptorul la maximum. Presară puţină făină pe o tavă şi pe suprafaţa de lucru. Imparte aluatul în două (nu-l mai frământa, altfel va deveni prea elastic), întinde aluatul în formă ovală, cu o lungime de 30cm, apoi aşază-l în tava pregătită. Crestează creveţii folosind un cuţit mic, pe partea dorsală, fără a tăia până la capăt.
Unge aluatul cu sos, apoi adaugă mascarpone folosind o lingură, presară parmezanul, roşiile cherry, creveţii, frunzele de rozmarin, fulgii de ardei iute, măslinele şi asezonează. Stropeşte cu puţin ulei de măsline. Dă pizza la cuptor timp de 10-13 minute, până când devine crocantă şi rumenă, iar creveţii sunt pătrunşi şi brânza topită. Transfer-o pe un tocător şi serveşte-o imediat.
Pizza cu creveti, rosii cherry si masline
Pofta buna!