Pizza cu creveti si dovleac

Printeaza

Pizza cu creveti si dovleac

Ingrediente:Pizza cu creveti si dovleac

  • 7 g drojdie uscată
  • 50 g unt
  • 300 ml apă
  • o lingură de zahăr tos
  • 600 g făină un ou
  • 300 g creveţi decortiicaţi
  • 300 g dovleac pentru plăcintă
  • două fire de rozmarin
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • sos de roşii picant

Preparare:

Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu un prosop. Se taie în felii subţiri, se condimentează şi se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.

Intr-un castron se amestecă drojdia cu puţină apă călduţă. Se lasă să se dizolve, se adaugă puţină făină şi se lasă să crească. Când maiaua a crescut suficient, se toarnă în mijlocul făinii cernute.

Se adaugă restul de apă caldă amestecată cu o linguriţă (de sare şi zahărul tos, untul topit şi răcit. Se frământă până când rezultă un aluat elastic, potrivit de tare.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald. După 30 de minute se împarte în bucăţi egale, li se dă formă de cercuri şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, presărată cu făină sau tapetată cu folie de aluminiu.

Se aşază deasupra feliile de dovleac, creveţii prăjiţi puţin în ulei, sare şi piper. Se ung cu ou bătut, se presară rozmarin şi se introduc în cuptor.

Pizza cu creveti si dovleac

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am mai mancat pizza cu ton, dar nu cu creveti. O sa incerc si asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.