Pizza cu două feluri de branză şi şuncă de Praga
PrinteazaPizza cu două feluri de branză şi şuncă de Praga
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 pachet drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
in plus:
- 200 g ciuperci champignon
- 100 g şuncă de Praga (2 felii mai groase)
- 125 g mozarella
- 6 linguri sos de pizza cu oregano
- 8 file de anşoa
- 50 g măsline verzi la borcan cu verdeaţă
- 175 g brânză rasă
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu sarea, zahărul şi drojdia. Adăugaţi 175 ml apă călduţă şi uleiul, frământaţi coca, acoperiţi-o şi lăsaţi-o circa 1 oră să crească. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le felii pe rotund.
Tăiaţi şunca fâşii. Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cuburi. Incingeţi cuptorul la 250°C. Frământaţi aluatul, împărţiţi-l în două şi întindeţi 2 lipii (0,30 cm).
Ungeţi-le cu sosul de pizza cu oregano. Aşezaţi ciupercile, şunca, bucăţile de anşoa şi măslinele. Presăraţi mozarella şi brânza rasă.
Coaceţi-le circa 15 minute pe câte o tavă de pizza unsă, în prealabil, cu ulei. La final, ornaţi-le după cum doriţi. Tăiaţi-le şi serviţi-le fierbinţi.
Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga
Poftă bună!