Pizza cu două feluri de branză şi şuncă de Praga

Printeaza

Pizza cu două feluri de branză şi şuncă de Praga

Ingrediente:Pizza cu două feluri de branză şi şuncă de Praga

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline

in plus:

  • 200 g ciuperci champignon
  • 100 g şuncă de Praga (2 felii mai groase)
  • 125 g mozarella
  • 6 linguri sos de pizza cu oregano
  • 8 file de anşoa
  • 50 g măsline verzi la borcan cu verdeaţă
  • 175 g brânză rasă

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu sarea, zahărul şi drojdia. Adăugaţi 175 ml apă călduţă şi uleiul, frământaţi coca, acoperiţi-o şi lăsaţi-o circa 1 oră să crească. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le felii pe rotund.

Tăiaţi şunca fâşii. Scur­geţi mozarella şi tăiaţi-o cuburi. Incin­geţi cuptorul la 250°C. Frământaţi alua­tul, împărţiţi-l în două şi întindeţi 2 lipii (0,30 cm).

Ungeţi-le cu sosul de pizza cu oregano. Aşezaţi ciupercile, şunca, bucăţile de anşoa şi măslinele. Presăraţi mozarella şi brânza rasă.

Coaceţi-le circa 15 minute pe câte o tavă de pizza unsă, în prealabil, cu ulei. La final, ornaţi-le după cum doriţi. Tăiaţi-le şi serviţi-le fierbinţi.

Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.