Pizza cu dovleac şi pui
PrinteazaIngrediente:
- 7 g drojdie uscată
- 650 g făină
- două piepturi de pui
- 250 g brânză feta
- două ouă
- 250 g caşcaval
- 200 g boabe de porumb
- 500 g dovleac de plăcintă
- două vinete
- ulei de măsline
- sare, piper
- salată verde
- sos de roşii picant
Preparare:
Piepturile de pui se taie în bucăţi mici, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Vinetele se spală, se taie felii subţiri, se condimentează şi se lasă să se scurgă pe un tocător.
Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Intr-un castronel se pune la înmuiat drojdia cu apa călduţă. Când drojdia a devenit lichidă, se adaugă o linguriţă de sare şi două linguri de ulei.
Se toarnă totul peste făină, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă la dospit 30 de minute la loc cald. Se porţionează aluatul, i se dă formă de cercuri, se unge cu ou bătut şi se aşază deasupra feliile de vinete.
Se pun bucăţile de pui, brânza tăiată în cubuleţe şi dovleacul. Se presară boabele de porumb, se condimentează şi se pune deasupra caşcavalul ras. Se introduce în cuptor şi se coace.
Pizza cu dovleac şi pui
Pofta buna!
Arata bine pizza cu dovleac. As manca in fiecare zi pizza 🙂