Pizza cu dovleac
PrinteazaPizza cu dovleac din: faina integrala, sare, apa, ulei de masline, drojdie, dovleac cuburi, ceapa de apa, coaja de lamaie, branza de capra.
- 3 cani faina
- 2 lingurite de sare mare
- o cana de apa
- 2 linguri de ulei de masline
- o lingura de drojdie
- 3 cani de dovleac cuburi
- 3 cepe de apa tocate
- 4 mere cuburi
- coaja rasa a 2 lamai
- branza de capra sau mozzarella
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul cu jumătate de oră înainte să vă apucaţi de gătit. Combinaţi drojdia, făina şi sarea şi turnaţi o cană de apă şi 2 linguri de ulei, până se formează un aluat.
Acoperiţi aluatul şi lăsati-l să crească (1-2 ore).
Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecaţi dovleacul şi ceapa într-o tigaie mare cu ulei şi sotati timp de 10 minute. Adăugaţi merele şi un vârf de sare şi mai tineti 2 minute pe aragaz. Intre timp, rulaţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi tăiati-l pătrate, în funcţie de cât de mari vreţi să fie calzone.
Umpleţi pătrăţelele cu amestecul de dovleac cu mere şi presăraţi rozmarin, coajă de lămâie şi brânză. Lipiţi capetele, ungeţi cu ulei şi presăraţi sare.
Coaceti circa 15 minute.
Pofta buna!