Pizza cu dovlecei si fenicul

Printeaza

Pizza cu dovlecei si fenicul din: faina, drojdie, apa, lapte, fenicul, dovlecei, rosii, porumb, cascaval, sos de pizza, ardei, miere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pizza cu dovlecei si fenicul

  • 500 g făină
  • un pliculeţ cu drojdie uscată
  • 275 ml apă
  • 50 ml lapte
  • un fenicul
  • doi dovlecei
  • 250 g roşii cherry
  • 200 g boabe de porumb
  • 350 g caşcaval
  • sos de pizza
  • un ardei iute
  • miere
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele dulce călduţ, apoi se amestecă bine cu o lingură de făină, o lin­guriţă de sare şi se lasă la dospit. Restul de făină se cerne într-un vas mai mare şi în mijlocul ei se toarnă apa călduţă, drojdia dizolvată, două linguri de miere şi două linguri de ulei.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se aco­peră cu un şervet şi se lasă să dos­pească timp de 30 de minute. Dovleceii se spală, se taie în felii foarte subţiri şi se presară sare şi piper. Se pun într-o stre­curătoare şi se lasă să se scurgă.

Feniculul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune pe o far­furie. Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei, se unge cu sosul de pizza şi se presară caşcaval ras.

Se aşază feliile de dovlecei, feliile de fenicul, roşiile cherry tăiate jumătăţi, ardeiul iute ron­dele, pătrunjelul tocat şi boabele de porumb. Se coace în cuptorul încins din vreme, timp de 25-30 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna pizza asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.