Pizza cu dovlecei şi tarhon
PrinteazaPizza cu dovlecei şi tarhon
Ingrediente:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- sare
- zahăr tos
- 250 ml lapte dulce
- 100 g parmezan
- o bucată de fenicul
- 50 g unt
- două linguri de ulei de măsline
- 4 roşii
- doi dovlecei
- 300 g caşcaval
- sos de roşii dulce
- tarhon
- piper
Preparare:
Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castronel. Făina se cerne şi se aşază într-un vas mai mare. Se toarnă în mijlocul ei drojdia dizolvată în laptele călduţ, se presară făină şi se lasă la crescut.
După zece minute se adaugă o linguriţă de sare, puţin piper şi parmezanul ras. Se presară o lingură de zahăr tos, se toarnă uleiul şi untul topit.
Se adaugă feniculul tocat şi se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează. Roşiile se spală, se taie în felii şi se pun pe un platou.
Se împarte aluatul în bucăţi, se formează cercuri, se aşază feliile de dovlecei şi cele de roşii. Se presară caşcaval ras şi se introduc în cuptor. Se coc la foc moderat timp de 25-30 de minute.
Pizza cu dovlecei şi tarhon
Pofta buna!
Interesanta pizza asta cu dovlecei.