Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere
PrinteazaO reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola, mozzarella, pere, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 250 g gorgonzola (sau brânză cu mucegai picantă)
- 200 g mozzarella
- 2 pere tari
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 mm cu diametrul de 22 cm şi pune-le pe o tavă unsă cu puţin ulei.
Toacă mărunt mozzarella şi taie gorgonzola cuburi mici. Presară mozzarella peste discurile de aluat.
Curăţă perele de coajă, taie-le în două şi scoate-le cotoarele, apoi taie-le feliuţe subţiri. Aranjează-le pe suprafaţa pizzelor, adaugă bucăţele de gorgonzola, condimentează cu sare şi piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei. Coace-le 20-25 de minute la 200° C şi serveşte-le calde.
Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere
Poftă bună!