Pizza cu hribi şi mozzarella
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 250 g mozzarella
- 2 hribi
- 150 g parmezan
- 3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Orepară aluatul şi întinde cu sucitorul 4 discuri subţiri. Curăţă şi spală hribii şi îndepărtează baza picioruşelor. Taie-le jumătate, pe lung, apoi în fâşii subţiri.
Feliază mozzarella. Unge aluatul cu ulei şi presară un praf de sare. Acoperă cu felii de mozzarella şi felii de hribi. Presară felii subţiri de parmezan şi pune sare, după gust. Coace pizzele circa 10 minute în cuptorul încălzit la 230° C si serveste-le fierbinţi.
Pizza cu hribi şi mozzarella
Poftă bună!