Pizza cu legume si branza de capra
PrinteazaPizza cu legume si branza de capra din: cartofi, ulei, faina, sare, drojdie, vanata, ardei, ceapa, rosii, oregano, mozzarella, branza.
- un cartof nu prea mare (circa 125 gr)
- o lingură ulei de măsline
- 225 gr făină
- 1/2 linguriţă sare
- o linguriţă drojdie granulată
Pentru topping:
- o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri
- 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri
- un ardei gras galben, tăiat în sferturi
- o ceapă roşie, tăiată rondele fine
- 5 linguri ulei de măsline
- 175 gr cartofi noi, fierţi şi tăiaţi în două
- o conservă de 400 gr de roşii în suc propriu
- 2 linguriţe oregano proaspăt, tocat fin
- 125 gr mozzarella, tăiată în cuburi mici
- 125 gr brânză de capră, sfărâmată
Mod de preparare:
Porniţi cuptorul cu circa 20 minute înainte de a vă apuca de gătit.
Fierbeţi cartoful în apă cu puţină sare, curăţaţi-l de coajă şi zdrobiţi-l, amestecându-l cu uleiul de măsline, până obţineţi o pastă omogenă.
Cerneţi făina într-un castron, adăugaţi sarea, drojdia şi cartoful zdrobit, împreună cu 150 ml apă caldă şi frământaţi până când obţineţi un aluat moale, apoi continuaţi să frământaţi circa 5-6 minute.
Acoperiţi castronul cu o folie de plastic şi lăsaţi aluatul la căldură să crească, circa 30 minute.
Pentru topping, aşezaţi feliile de vânătă, dovlecel, ardei şi ceapă pe un grătar, ungeţi cu 4 linguri de ulei şi frigeţi-le circa 4-5 minute, apoi întoarceţi-le pe partea cealaltă, ungeţi-le cu restul de ulei şi mai lăsaţi-le încă 3-4 minute.
Când s-au răcit, curăţaţi pieliţa ardeiului, puneţi legumele într-un castron, adăugaţi jumătăţile de cartof şi amestecaţi uşor.
Frământaţi din nou aluatul 1-2 minute, apoi întindeţi-1 în foaie. Amestecaţi roşiile cu oregano şi acoperiţi aluatul cu această compoziţie, presăraţi cuburile de mozzarella, puneţi aluatul în tavă şi coaceţi în cuptorul preîncălzit, circa 8 minute.
Puneţi deasupra legumele, presăraţi brânza de capră şi coaceţi încă 8-10 minute. Serviţi.
Pizza cu legume si branza de capra
Pofta buna!