Pizza cu legume şi salată verde
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat.
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 16 g drojdie uscată
- două linguri cu pastă de tomate
- 200 g ciuperci
- un dovlecel
- o salată verde
- un ardei capia
- 200 g roşii cherry
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun drojdia uscată şi două linguri cu apă caldă. Se lasă 15 minute să se dizolve şi se toarnă peste făina cernută.
Se adaugă restul de apă caldă, uleiul de măsline, o jumătate de linguriţă cu sare, puţin piper şi se frământă până se desprinde aluatul de vas.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte în bucăţi egale ca greutate şi se întind sub formă de cerc. Se aşază pe o tavă de copt presărată cu făină, se ung cu pasta de tomate şi se introduc în cuptorul încins pentru 3-4 minute.
Se scot, se aşază deasupra felii de ardei capia, bucăţi de ciuperci, rondele de dovlecei şi roşii cherry.
Se presară salată tăiată fâşii, piper şi busuioc uscat. Se coc la foc potrivit 25-30 de minute şi se scot pe platouri.
Pizza cu legume şi salată verde
Pofta buna!