Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete
PrinteazaO reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper .
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 150 g roşii decojite
- 4 roşii
- 200 g mozzarella
- 120 g măsline verzi şi negre
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Intinde aluatul într-o foaie de circa 1 cm grosime şi pune-o într-o tavă dreptunghiulară. Acoperă cu un şervet şi lasă aluatul să crească 25-30 de minute. Pasează în blender roşiile împreună cu un praf de sare şi puţin ulei.
Intinde sosul peste aluat. Taie roşiile feliuţe subţiri şi pune-le peste sos. Taie bucăţi mari de mozzarella şi lasă-le într-o strecurătoare să se scurgă bine. Condimentează-le cu sare, piper, după gust, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi pre- sară-le pe suprafaţa blatului.
Taie măslinele şi presară-le pe toată suprafaţa şi coace pizza 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-o din cuptor, taie-o sferturi şi serveşte-o.
Varinate: Prepară un amestec din felii de măsline negre sau verzi, după gust, adaugă câteva capere desărate, 1 lingură de seminţe de pin prăjite şi mult busuioc tocat. Amestecă totul cu 1 lingură de ulei de măsline şi condimentează pizza cu sosul obţinut cu câteva minute înainte de a o scoate din cuptor.
Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete
Poftă bună!