Pizza cu masline si porumb
PrinteazaPizza cu masline si porumb din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, margarina, oregano, salam, ciuperci, masline, mozzarella.
- 500 g făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- praf de sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă margarină
- 250-300 ml apă călduţă
- oregano
- 2 linguri pastă de roşii
- salam
- cârnat
- 1 borcănel ciuperci feliate
- boabe de porumb dulce
- ketchup
- măsline
- 300 g mozzarella
Mod de preparare:
Se pune drojdia în apă călduţă îndulcită cu puţin zahăr. Se cerne faină într-un bol mare, se adaugă margarina ţinută la temperatura camerei şi uleiul de măsline.
Se adaugă şi maiaua, sarea şi se frământă bine, adăugându-se apă călduţă după nevoie. Se lasă coca pentru 15-20 de minute la odihnit.
Se împarte aluatul obţinut în două. Se întinde o foaie subţire şi se aşază în tava unsă cu puţin ulei. Se unge aluatul cu pastă de roşii, se aşază cubuleţele de salam şi cârnat.
Se presară cu ciupercile şi porumbul dulce bine strecurate şi măsline tăiate rondele. Se pune deasupra caşcavalul ras şi deasupra ketchup dulce sau picant şi oregano.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!