Pizza cu parizer
PrinteazaPizza cu parizer
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie
- 1 vârf cuţit sare
- 200 g parizer
- 150 g caşcaval
- un vârf cuţit piper
- 100 ml bulion sau pastă de tomate
- 250 g ciuperci din conservă
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci bine toate ingredientele (făină, lapte, drojdie, sare) până obţii un aluat pe care-l laşi la dospit 1 oră. După ce a crescut, ungi bine o tavă cu ulei şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl aşezi în tavă.
Deasupra aluatului vei pune ciupercile strecurate din zeama lor, parizerul (tăiat cubuleţe). Razi caşcavalul peste toată compoziţia, după care vei pune bulionul, în care ai amestecat piperul.
Laşi aşa 1/2 oră la dospit. Apoi o laşi să se coacă la foc mic, timp de 1 oră, până ce prinde o crustă. Când este coaptă, o tai bucăţi pătrate şi o serveşti cu cartofi pai. O poţi servi şi rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pizza cu parizer