Pizza cu parmezan, salam si pesto
PrinteazaPizza cu parmzan, salam si pesto din: faina, sare, drojdie, ulei de masline, leurda, patrunjel, samburi de pin, branza albastra, parmezan, salam, dovlecei, rosii, mozzarella.
- 300 g faina
- sare
- 20 g drojdie
- 550 ml ulei de masline
- 160 g leurda
- 150 g patrunjel
- 140 g samburi de pin
- 60 g branza albastra rasa
- 200 g parmezan ras
- 25 g salam feliat
- 100 g dovlecei felii
- 150 g rosii taiate felii
- 125 g mozzarella feliata
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, 1/2 linguriţă sare, drojdie, 125 ml apă călduţă, 2 linguri ulei. Se aco¬peră şi se lasă să crească 40 min.
Pesto: se amestecă leurda şi pătrunjelul tocate cu sâmburii de pin măcinaţi, brânza albastră, parmezanul, 2 linguriţe sare şi 500 ml ulei.
Se mai frământă puţin aluatul şi se întinde o foaie ovală, care se acoperă cu 4 linguri de pesto. Se aşază felii de salam, dovlecei, roşii şi mozzarella.
Se stropeşte cu restul de ulei şi se coace 25 min. Se presară verdeaţă tocată.
Pizza cu parmzan, salam si pesto
Pofta buna!