Pizza cu pastramă de vită şi salată verde
PrinteazaO reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 1 salată verde
- 200 g pastramă de vită
- 250 g parmezan
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri (3 mm) cu diametrul de 22-24 cm. Coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.
Spală salata şi taie-o fâşii, pune-o într-un castron şi condimenteaz-o cu o linguriţă ulei de măsline, un praf de sare şi de piper. Salata trebuie condimentată cu ceva timp înainte de a fi folosită, dar nu prea mult, deoarece aceasta se înmoaie şi nu mai este crocantă.
Când aluatul de pizza este copt, aşază deasupra salată, felii de pastramă şi feliuţe foarte subţiri de parmezan, tăiate cu ajutorul cuţitului special.
Variante: Poţi schimba toppingul acestei pizze cu prosciutto şi rucola sau cu cicoare roşie (radicchio) şi feliuţe de peşte afumat. De asemenea, mai poţi folosi anghinare şi ba- con, după gust.
Pizza cu pastramă de vită şi salată verde
Poftă bună!