Pizza cu piure de dovleac
PrinteazaO reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana, parmezan si nucsoara.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 500 g dovleac (pulpă)
- 200 g mozzarella
- 100 g smântână
- 4 linguri parmezan
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- nucşoară
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Curăţă dovleacul şi taie-1 cuburi. Pune-1 într-o tigaie cu puţină apă, acoperă cu un capac şi fierbe-1 până când se înmoaie. Dacă este nevoie, mai adaugă apă, fără însă ca produsul final să fie prea lichid.
Pasează dovleacul fiert cu un blender, încorporează smântână şi parmezanul ras, apoi condimentează cu sare şi nucşoară, după gust.
Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 cm, formând la exterior o mică bordură. Acoperă baza cu crema de dovleac, pune deasupra bucăţele de mozzarella şi stropeşte cu puţin ulei.
Coace-le 20-25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le fierbinţi. Pentru un plus de gust, la sfârşit presară peste pizza feliuţe de trufe.
Pizza cu piure de dovleac
Poftă bună!