Pizza cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu:portocale, faina, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, sare, zahar tos, whisky, seminte de susan, alune de padure, frisca.
- 400 g făină
- 20 g drojdie
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 250 ml lapte dulce
- un sfert de linguriţă cu sare
- 4 portocale
- 375 ml apă
- 300 g zahăr tos
- 3 linguri cu whisky
- 50 g seminţe de susan
- 100 g alune de pădure crude
- frişcă
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-o oală cu laptele călduţ. Se adaugă o lingură cu zahăr tos, sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă, se pune făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul. Portocalele se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se curăţă de coajă, inclusiv partea albă.
Se taie felii subţirişi se pun pe o farfurie. Restul de zahăr tos se pune într-o oală împreună cu apa şi whisky. Se fierb până sirooul scade la jumătate, se adaugă portocalele şi se fierb la foc mediu până devin sticloase.
Se întinde, se pune într-o tavă presărată cu făină şi deasupra se aşază feliile de portocală răcite. Se presaă susanul şi alunele, se coace până devine aurie şi se scoate pe un platou.
Pizza cu portocale
Pofta buna!