Pizza cu porumb murat
PrinteazaPizza cu porumb murat
Ingrediente:
- 600 g făină
- 350 ml apă
- 4 linguri de ulei
- zahăr tos
- 30 g drojdie
- un pachet de amestec legume
- porumb baby murat
- 150 g fasole verde
- 250 g caşcaval afumat
- 200 g sos de roşii
- pătrunjel
- sare, piper
- brînză feta
- măsline
- ardei capia
Preparare:
Drojdia se dizolvă cu puţină apă călduţă, o linguriţă de zahărul tos şi sare. Se adaugă o lingură de făină, se amestecă şi se lasă să crească la loc cald.
Restul de făină se cerne într-un castron mai mare, se pune drojdia dospită, restul de apă caldă, uleiul şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare.
Fasolea se spala, se taie in bucati mici si se fierbe in apa cu sare. Legumele pentru wok se decongeleaza, se scurg de apa, se prajesc in ulei incins timp de cinci minute, se adauga fasolea si se mai prajesc cinci minute
Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească la loc cald 30 de minute. Se întind foi rotunde de aluat, se ung cu sos de roşii, se aşază legumele, se presară caşcaval ras şi pătrunjel tocat.
Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit timp de 25-30 de minute.
Pizza cu porumb murat
Pofta buna!
Am mancat pizza cu porumb, dar nu cu porum murat. Merita sa incerc.