Pizza cu porumb
PrinteazaPizza cu porumb din: faina, apa, drojdie, sare, bulion, ceapa, salam, cascaval, porumb dulce, masline.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 340 ml apa
- 13 g drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
pentru umplutura:
- 4 linguri bulion
- 1 ceapa mica
- 200 g salam, cascaval si porumb dulce
- 50 g masline
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apa la temperatura camerei. Intr-un recipient cu capac, pui făina cernută, sarea şi torni lichidul, amesteci de 4-5 ori, după care pui capacul şi păstrezi vasul în frigider 24 ore.
Răstorni amestecul pe masa presărată cu făină, împărţi aluatul în 4 şi frămânţi fiecare bucată până când aluatul nu se mai lipeşte de mână.
Intinzi 4 discuri de aluat, groase de 5-6 mm. Le pui în forme pentru pizza şi le ungi cu bulion. Presari uniform felioare de măsline, porumbul scurs, rondele de ceapă, felii subţiri de salam şi caşcaval ras.
Coci pizza la foc mediu, 25 de minute. O poţi servi cu sos de roşii aromat ori cu sos de usturoi.
Pizza cu porumb
Pofta buna!