Pizza cu praz si branza Tofu
PrinteazaPizza cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar, drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu, rozmarin, cimbru si ulei.
- 170 g faina alba
- 80 g faina integrala
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita zhaar
- 10 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei
- sare
pentru sos:
- 100 g rosii decojite din conserva
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita oregano sau busuioc uscat
- sare
pentru umplutura:
- 100 g praz
- 150 g banza tofu
- 1 varf cutit rozmairn si cimbru
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă. într-un vas, amesteci făina albă cu cea integrală, le cerni şi adaugi un praf de sare. Faci o adâncitură în mijloc şi pui drojdia, apa călduţă rămasă, uleiul şi frămânţi. Laşi la dospit la căldură.
Pentru sos, toci mărunt roşiile din conservă, le pui într-un vas şi amesteci cu oregano sau busuioc, un praf de sare, linguriţa de zahăr şi pui la fiert 5 minute. Pentru umplutură,tai prazul rondele,îl speli sub jet de apă, îl usuci şi îl rumeneşti uşor în ulei încins, îl pui într-un castron şi-l asezonezi cu cimbru şi rozmarin şi puţină sare.
Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă unsă si presarata cu faina integrala. Il ungi cu sos, pui prazul calit, branza Tofu uscata si sfaramata si coci 15-20 de minute, pana cand se rumenesc bine toate ingredientele.
Pizza cu praz si branza Tofu
Pofta buna!