Pizza cu praz şi nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru.
- 500 g făină
- 15 g drojdie
- 250 ml apă
- două linguri cu ulei de măsline
- o linguriţă cu zahăr tos
- două linguri cu sos pesto
- 100 g măsline feliate
- doi ardei capia
- un fir de praz
- 100 g miez de nucă
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se scurge de apă şi se taie rondele. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii şi se pun lângă praz.
Drojdia se amestecă cu jumătate din apa călduţă, zahărul tos şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Se lasă să dospească zece minute, se toarnă peste restul de făină cernută, se adaugă apa rămasă, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se frământă, se lasă să crească aluatul până îşi dublează volumul şi se întind patru cercuri egale ca dimensiune.
Se aşază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu sosul pesto, se presară feliile de ardei, rondelele de praz, miezul de nucă tocat şi măslinele.
Se condimentează, se presară cimbru şi caşcaval ras, se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, se scot şi se servesc imediat.
Pizza cu praz şi nuci
Pofta buna!