Pizza cu praz şi nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Pizza cu praz şi nuci

  • 500 g făină
  • 15 g drojdie
  • 250 ml apă
  • două linguri cu ulei de măsline
  • o lin­guriţă cu zahăr tos
  • două linguri cu sos pesto
  • 100 g măsline feliate
  • doi ardei capia
  • un fir de praz
  • 100 g miez de nucă
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se scurge de apă şi se taie rondele. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii şi se pun lângă praz.

Drojdia se amestecă cu jumătate din apa călduţă, zahărul tos şi făină cât să rezulte un aluat curgător.

Se lasă să dospească zece minute, se toarnă peste restul de făină cernută, se adaugă apa rămasă, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se frământă, se lasă să crească aluatul până îşi dublează volumul şi se întind patru cercuri egale ca dimensiune.

Se aşază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu sosul pesto, se presară feliile de ardei, rondelele de praz, miezul de nucă tocat şi măslinele.

Se condimentează, se presară cimbru şi caşcaval ras, se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, se scot şi se servesc imediat.

Pizza cu praz şi nuci

Pizza cu praz şi nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.