Pizza cu praz şi şuncă
PrinteazaPizza cu praz şi şuncă din: faina, unt, oua, branza roquefort, praz, sare, branza telemea, smantana, crema de branza, piper, nucsoara si sunca.
- 400 g faina
- 200 g unt
- 5 oua
- 100 g branza Roquefort
- 1,5 kg praz
- sare
- 100 g branza telemea data pe razatoare
- 400 ml smantana
- 4 linguri crema de branza
- piper
- nucsoara rasa
- 100 g sunca taiata cuburi
Mod de preparare:
Frământaţi făina, untul, 1 ou şi 3 – 4 linguri de apă călduţă. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi daţi-l la frigider 30 min. 2 întindeţi aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Aşezaţi brânza Roquefort tăiată felii peste blat. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Tăiaţi prazul inele, fierbeţi-l în apă cu sare 2 min., scurgeţi-l şi aşezaţi-l peste pizza. Amestecaţi restul ingredientelor, turnaţi-le peste pizza şi presăraţi-o cu şunca. Daţi-o la cuptor pentru cca. 45 de minute.
Pizza cu praz şi şuncă
Pofta buna!
Vreau si eu o portie din pizza asta
Vreau si eu o bucata de pizza