Pizza cu rosii si branza de capra
PrinteazaPizza cu rosii si branza de capra din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, vanata, rosie, sos de rosii, branza de capra, fulgi de ardei, busuioc, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- sare
- 1/4 linguriţă drojdie uscată
- ulei
- 200 ml apă caldă
Pentru topping:
- 1 ceapă roşie
- 1 vânătă
- 1 roşie
- 3-4 linguri sos de roşii
- 80 g brânză de capră
- ulei
- fulgi de ardei iute
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele într-un bol şi frămânţi un aluat elastic. Il laşi la dospit, apoi îl întinzi într-o foaie suficient de mare şi de groasă. Tapetezi o formă şi laşi aluatul să se coacă 20-30 de minute.
Speli legumele, tai vânătă şi roşia rondele, ceapa julien. Le dai cu ulei, sare şi piper, apoi le frigi pe grătarul încins.
Şcoţi aluatul, îl întinzi cu sucitorul, îl ungi cu sosul de roşii pe toată suprafaţa, apoi aşezi legumele. Presari fulgi de ardei, frunze de busuioc şi brânza rasă.
Dai din nou la cuptor şi ţii pizza până când se topeşte brânza.
Pofta buna!