Pizza cu roşii şi mozzarella
PrinteazaPizza cu roşii şi mozzarella
- 400 g de mozzarella
- 8 roşioare
- 2-3 crenguţe de cimbru
- 50 g brânză sărată
- Pentru aluat:
- 300 g de făină
- 25 g de drojdie
- 100 ml lapte
- 50 ml apă
- 4 linguri de ulei
- 1 ou
- Sare
Preparare:
Se pun într-un bol ingredientele pentru aluat. Făina, oul, sarea, uleiul şi drojdia topită în lapte călduţ şi se amestecă până se formează o cocă. Coca se frământă şi se pune la crescut, acoperindu-se cu un prosop de bucătărie.
De obicei, coca trebuie trebuie sa stea langa o sursa de caldura ca sa creasca bine si sa fie pufoasa. Separat, se pregatesc ingredientele pentru pus pe deasupra. Mozzarella se taie cubulete si se presara din loc in loc, iar rosiile se lasa intregi sau se taie jumatati si se presara printre mozzarella.
Pizza se bagă la cuptor şi se lasă la copt aproximativ 30 de minute. Se serveşte cu sos de roşii sau alte sosuri speciale pentru pizza.
Pofta buna!