Pizza cu ruccola si alte verdeturi
PrinteazaPizza cu ruccola si alte verdeturi din: faina, sare, drojdie, zahar, verdeturi asortate, ruccola, rosii, branza mozzarella, ulei de masline, smantana, amidon, piper si sunca uscata.
- 400 g faina
- 1 lingurita sare
- 1/2 cub drojdie
- 1/2 lingurita zahar
- 50 g verdeturi asortate
- 100 g ruccola
- 600 g rosii
- 250 g branza mozzarella
- 1 lingura ulei de masline
- 400 g smantana
- 1 lingurita amidon
- piper
- 100 g sunca uscata, feliata
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sare şi se face o adâncitură la mijloc. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 5 linguri apă; amestecul de drojdie se toarnă în adâncitură şi se lasă să crească 20 de minute.Se pregătesc verdeţurile, ruccola şi roşiile. Se curăţă roşiile de seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se taie felii mozzarella.
Se adaugă la făină cca 200 ml apă şi uleiul; se frământă aluatul. Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă aluatul cca 5 minute şi se mai lasă să crească încă 30 minute. Se încinge cuptorul la 220°C. Se amestecă smântână cu amidon, verdeţuri, sare şi piper.
Se mai frământă aluatul o dată şi se întinde din el o foaie care se aşază într-o tavă unsă. Se repartizează deasupra smântână, roşiile şi mozzarella; se coace cca 25 minute. Se aşază apoi pe pizza şuncă şi ruccola.
Pizza cu ruccola si alte verdeturi
Pofta buna!
Mie nu-mi place ruccola deloc in pizza. De obicei mananc numai pizza taraneasca, mi se pare cea mai buna pizza din cate exista