Pizza cu salam picant si mozzarella
PrinteazaPizza cu salam picant si mozzarella din: faina, ulei de masline, zahar, drojdie, sare, suc de rosii, mozzarella, salam.
Pentru blat:
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- o lingură zahăr
- un plic drojdie uscată
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 2 linguri suc de roşii
- 250 g mozzarella
- 200 g salam picant
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, se adaugă uleiul şi zahărul.
Se dizolvă drojdia în putină apă, se omogenizează, se toarnă peste făină şi se amestecă. Se frământă aluatul, se presară cu făină şi se lasă 30 de minute la crescut.
Se întinde apoi aluatul, se transferă în tava de copt unsă uşor cu ulei şi se unge cu sucul de roşii. Se aşază brânza, deasupra se pun felii de salam şi se lasă la cuptor 25 de minute.
Pizza cu salam picant si mozzarella
Pofta buna!