Pizza cu salam si ansoa
PrinteazaPizza cu salam si ansoa din: aluat de pizza, rosii, sare, piper, mozzarella, salam pepperoni, ansoa, masline, ulei de masline.
- 1 aluat de pizza
- 400 g roşii zdrobite
- sare şi piper proaspăt măcinat
- 250 g brânză mozzarella rasă
- 250 g salam pepperoni feliat
- 50 g anşoa scurse
- 16-20 măsline negre fără sâmburi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguriţe cu oregano uscat
Mod de preparare:
Pune aluatul pe o suprafaţă de lucru şi taie-l în sferturi. Intinde-l în cercuri pe care le aşezi într-o tavă. Presară roşiile, un pic de suc de roşii, sare şi piper. Aranjează mozzarella, pepperoni şi anşoa deasupra.
Lasă să stea puţin într-un loc cald, timp de 15 minute. Adaugă măslinele şi presară ulei şi oregano. Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 15 minute sau până când aluatul devine crocant.
Pofta buna!