Pizza cu sardine si masline
PrinteazaPizza cu sardine si masline din: faina de grau, sare, ulei, sardine, rosii, branza telemea, oua, ceapa, arde grasi, frunze de busuioc, masline.
- 500 g faina de grau
- sare
- 2 linguri cu ulei
- 300 g sardine crude sau din conserva
- 2 rosii bine coapte
- 300g branza telemea
- 4-5 oua
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi
- 6-10 frunze de busuioc
- 4 linguri cu ulei
- 300 g masline
Mod de preparare:
Faceti un aluat de paine din faina, apa calda, sare si 2 linguri cu ulei. Framantati aluatul cu mana pana cand se desprinde usor, strangeti in forma de bila, acoperiti cu un castron mic, lasati sa se odihneasca 10 minute. Impartiti aluatul in 4-5 bile.
Intindeti 4-5 foi subtiri de aluat si asezati-le in forme unse cu ulei. Intepati aluatul usor; puneti peste aluat romburi mici de rosie decojita, apoi presarati branza data pe razatoare. Peste branza imprastiati rondele subtiri de ceapa si de ardei gras.
Incheiati cu bucati de sardine si masline fara samburi. Peste umplutura de pizza puneti ou batut cu apa sau cu lapte. Asezati formele pe gratarul pe care ati făcut friptura, acoperiti cu capac si lasati sa se coaca 30-40 minute. Taiati fiecare pizza in 4 bucati. Serviti calda, presarata cu busuioc tocat fin.
Pizza cu sardine si masline
Pofta buna!