Pizza cu scoici
PrinteazaPizza cu scoici din: pasta de tomate, scoici, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare.
- 250 g pasta de tomate
- 500 g scoici
- 100 g bastonase de crabi sau file de crabi
- 100 g mozzarella
- 1/2 de pahar vin alb
- ulei de masline
- amestec de mirodenii
Pentru aluat:
- 175 g faina de grau
- o lingurita drojdie uscata
- o lingura ulei vegetal
- 1/4 lingura de sare
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sare si cu drojdia. Se adauga 150 g de apa calda, ulei. Se framanta aluatul si se lasa 5-10 minute. Aluatul se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa 45 de minute intr-un loc cald.
Cand a crescut in volum de doua ori, se intinde intr-un blat si se unge cu ulei.
Peste midii se toarna vin si se pun la foc mic timp de 5-7 minute. Crabii se taie felioare, cascavalul – cubulete mici. Aluatul se acopera cu un strat de pasta de tomate, deasupra se pun midiile, maslinele si cascavalul. Se presara cu praf de pizza si se stropeste cu ulei.
Se coace in cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!