Pizza cu soia
PrinteazaPizza cu soia din: faina, apa, zahar tos, drojdie, pasta de ardei iute, parmezan, ulei de masline, snitele de soia, nuca, rosii, ceapa verde, oregano, otet balsamic, sare, piper, sos de cascaval, limeta.
- 500 g făină
- 280 ml apă
- 5 g zahăr tos
- 20 g drojdie
- o lingură cu pastă de ardei iute
- 50 g parmezan
- 30 ml ulei de măsline
- 6 şniţele de soia
- 100 g miez de nucă
- 200 g roşii cherry
- 4 fire ceapă verde
- 5 g oregano
- 15 ml oţet balsamic
- sare
- piper
- sos de caşcaval
- limetă
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se şterg cu un şervet şi se taie jumătăţi. Se pun într-un bol cu 10 ml ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper. Se adaugă oregano, ceapa verde curăţată tăiată rondele şi miezul de nucă tocat mărunt.
Intr-un bol se amestecă drojdia cu apa caldă, făina şi zahărul, se toarnă restul de ulei şi parmezanul şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, eventual adăugând făină sau apă, după caz. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald 30 de minute. Se împarte în patru bucăţi, se întind sub formă de cercuri şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se introduc zece minute în cuptorul încins, se ung cu pasta de ardei iute, se aşază bucăţi din şniţelele de soia fierte cu sare şi se presară deasupra amestecul din bol.
Se introduc din nou în cuptor şi se coc la foc mediu încă 10-15 minute.
Pizza cu soia
Pofta buna!