Pizza cu spanac si ciuperci
PrinteazaPizza cu spanac si ciuperci din: spanac, mozzarella, usturoi, oregano, cimbru, busuioc, nucsoara, ciuperci, rosii, ulei.
- 1 kg spanac
- 1 cană mozzarella rasă
- 2-3 căţei de usturoi tocaţi
- 1/4 linguriţă oregano tocat
- 1/4 linguriţă cimbru tocat
- 1/4 linguriţă busuioc tocat
- 1/4 linguriţă nucşoară rasă
- 200 g ciuperci albe
- 500 g roşii
- 1 pachet aluat de pizza
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 6. Ungeţi cu ulei tava de cuptor. Tăiaţi ciupercile în felii subţiri. Puneţi foaia pe tavă şi lăsaţi-o să se coacă cca 7 min.
Intre timp, spălaţi spanacul, scurgeţi-1 bine. Incingeţi 2 linguri de ulei la foc mediu şi căliţi spanacul, amestecând mereu, până se înmoaie (2-3 min).
Amestecaţi spanacul, ciupercile, brânza, usturoiul tocat mărunt, mirodeniile, sare şi piper după gust. Distribuiţi amestecul peste foaia coaptă. Dacă doriţi, acoperiţi cu felii subţiri de roşii.
Lăsaţi să se coacă 12-15 min, până se înmoaie ciupercile, se rumenesc marginile foii şi se topeşte brânza.
Pofta buna!