Pizza cu spanac si rosii cherry

Printeaza

O reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si piper.

Ingrediente:Pizza cu spanac si rosii cherry

 pentru blat:

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie de bere
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare

pentru topping:

  • 300 g spanac
  • rosii cherry
  • 100 ml sos de rosii
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu puţină făină şi o lingură de lapte călduţ, apoi laşi să dospească 40 de minute. Pui făina în­tr-un castron mai mare, faci o adâncitu­ră în mijloc, adaugi maiaua, uleiul, apoi restul de lapte şi un praf de sare.

Amesteci toate ingredientele si framanti bine cand obtii un aluat omogen si elastic. Il lasi la dospit circa 40 de minute, la loc cald. Intre timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi şi îl opăreşti 2-3 minute în apă cu sare. îl scurgi din nou în strecu­rătoare şi îl tai şuviţe.

Impărţi aluatul în patru părţi ega­le şi întinzi cu degetele patru blaturi pen­tru pizza, pe care le aşezi în formele speciale unse cu puţin ulei. Ungi fiecare blat cu sos de ro­şii, aşezi spanacul, câ­teva jumătăţi de roşii cherry, asezonezi cu sare şi piper, după gust, presari caşca­val ras, apoi le intro­duci la cuptor pentru circa 25-30 de minute. Le serveşti imediat.

Pizza cu spanac si rosii cherry

Pizza cu spanac si rosii cherry

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.