Pizza cu spanac si rosii cherry
PrinteazaO reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si piper.
pentru blat:
- 300 g faina
- 20 g drojdie de bere
- 2 linguri ulei
- 200 ml lapte
- 1 praf de sare
pentru topping:
- 300 g spanac
- rosii cherry
- 100 ml sos de rosii
- 150 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu puţină făină şi o lingură de lapte călduţ, apoi laşi să dospească 40 de minute. Pui făina într-un castron mai mare, faci o adâncitură în mijloc, adaugi maiaua, uleiul, apoi restul de lapte şi un praf de sare.
Amesteci toate ingredientele si framanti bine cand obtii un aluat omogen si elastic. Il lasi la dospit circa 40 de minute, la loc cald. Intre timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi şi îl opăreşti 2-3 minute în apă cu sare. îl scurgi din nou în strecurătoare şi îl tai şuviţe.
Impărţi aluatul în patru părţi egale şi întinzi cu degetele patru blaturi pentru pizza, pe care le aşezi în formele speciale unse cu puţin ulei. Ungi fiecare blat cu sos de roşii, aşezi spanacul, câteva jumătăţi de roşii cherry, asezonezi cu sare şi piper, după gust, presari caşcaval ras, apoi le introduci la cuptor pentru circa 25-30 de minute. Le serveşti imediat.
Pizza cu spanac si rosii cherry
Pofta buna!