Pizza cu sunca, ananas si ciuperci
PrinteazaPizza cu sunca, ananas si ciuperci din: făină, drojdie, ulei, zahar, sare, apa, sos de rosii, oregano, busuioc, ulei de măsline, ananas rondele din compot, şuncă, mozzarella şi ciuperci.
- 600 g făină
- 30 g drojdie
- 50 ml ulei
- 5 g zahăr
- sare
- circa 350 ml apă
Pentru sos:
- 500 g sos de roşii
- oregano
- busuic
- 30 ml ulei de măsline
Pentru topping:
- 200 g ananas rondele din compot
- câte 400 g şuncă, mozzarella şi ciuperci
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu zahărul şi 100 ml apă caldă. Laşi maiaua să dospească, apoi o amesteci cu făina, uleiul, sarea şi restul de apă caldă. Laşi aluatul să crească la cald.
Impărţi aluatul în 3 bucăţi egale, pe care le întinzi pe planşetă, sub forma unor discuri groase de 5-6 mm. Le pui în tăvi tapetate cu hârtie de copt. şi ungi hiaturile cu sos de roşii.
Presari deasupra ingredientele pentru topping. Stropeşti cu ulei de măsline, presari oregano şi introduci pizza în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 10 minute.
Pizza cu sunca, ananas si ciuperci
Pofta buna!