Pizza cu sunca si rucola (varianta)
PrinteazaPizza cu sunca si rucola din: faina, sare, drojdie, ulei, ceapa, usturoi, rosii, oregano, cimbru, rozmarin, piper, mozzarella, rucola, sunca, ulei de masline, malai.
- 400 g făină
- sare
- 1 pliculeţ de drojdie uscată
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 600 g roşii tăiate cubuleţe
- 2 linguri de oregano uscat
- 1 lingură de cimbru uscat
- 1 linguriţă de rozmarin
- piper
- 600 g mozzarella
- 1 legătură de rucola
- 200 g şuncă
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
- mălai pentru tava de copt
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, sare, drojdie, o lingură de ulei şi circa 175 ml de apă călduţă. Se acoperă şi se lasă să dospească o oră.
Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie cubuleţe şi se călesc în restul de ulei până devin sticloase. Se adaugă apoi roşiile şi verdeaţa uscată. Se sărează, se piperează şi se clocoteşte totul 40 de minute.
Aluatul se împarte în circa 30 de bile, apoi se întinde subţire şi se aşeazăpe o tavă presărată cu mălai. Se unge pe deasupra cu sos. Mozzarella se scurge, se taie cubuleţe şi se presară peste pizze, care se coc la cuptor circa 15 minute.
Rucola se curăţă, se spală, se scutură de apă şi se rupe în bucăţi mai mici. Şunca se taie fâşii. Mini-pizzele se scot de la cuptor şi se acoperă imediat cu şuncă şi cu rucola. La final, se stropesc cu uleiul de măsline presat la rece şi se servesc.
Pizza cu sunca si rucola
Pofta buna!