Pizza cu ton, capere si anghinare
PrinteazaPizza cu ton, capere si anghinare din: făină, drojdie, sare, ulei de masline, apa calduta, ton din conserva, anghinare, caşcaval afumat, roşii cherry, boabe de porumb din conservă, capere conservate în oţet, ceapa rosie, zucchini, sos de roşii.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 10 g drojdie
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 ml apă călduţă
Pentru topping:
- 250 g ton din conservă
- 1 anghinare
- 100 g caşcaval afumat
- 150 g roşii cherry
- 50 g boabe de porumb din conservă
- 1 lingură capere conservate în oţet
- 1 ceapă roşie
- 1 zucchini
- 40 ml sos de roşii
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de moale.
Aluatul trebuie să se desprindă de pe vas şi să fie elastic. întinzi aluatul pe masa de lucru, cu degetele, de la mijloc spre margine, apoi îl întinzi în tava de 30-32 cm, unsă cu puţin – ulei şi tapetată cu făină.
Laşi aluatul câteva minute să crească, timp în care pregăteşti legumele. Speli legumele şi le tai în felii subţiri. Cureţi anghinarea şi o laşi în apă cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.
Ungi aluatul cu sos de roşii, presari puţin caşcaval ras, aşezi cât mai uniform legumele şi tonul pe blat şi presari restul de caşcaval ras.
Introduci tava în Cuptorul preîncălzit la 200 °C şi coci pizza timp de 15 minute. O consumi alături de prieteni, în atmosfera plăcută a serir lor de vară.
Pizza cu ton, capere si anghinare
Pofta buna!