Pizza cu ton, capere si anghinare

Printeaza

Pizza cu ton, capere si anghinare din: făină, drojdie, sare, ulei de masline, apa calduta, ton din conserva, anghinare, caşcaval afumat, roşii cherry, boabe de porumb din conservă, capere conservate în oţet, ceapa rosie, zucchini, sos de roşii.

Pizza_cu_ton_capere_si_anghinare

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 ml apă călduţă

Pentru topping:

  • 250 g ton din conservă
  • 1 anghinare
  • 100 g caşcaval afumat
  • 150 g roşii cherry
  • 50 g boabe de porumb din conservă
  • 1 lingură capere conservate în oţet
  • 1 ceapă roşie
  • 1 zucchini
  • 40 ml sos de roşii

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de moale.

Aluatul trebuie să se des­prindă de pe vas şi să fie elastic. întinzi aluatul pe masa de lucru, cu degetele, de la mijloc spre margine, apoi îl întinzi în tava de 30-32 cm, unsă cu puţin – ulei şi tapetată cu făină.

Laşi aluatul câteva minute să crească, timp în care pregăteşti legumele. Speli legumele şi le tai în felii subţiri. Cureţi anghinarea şi o laşi în apă cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.

Ungi aluatul cu sos de roşii, presari puţin caşcaval ras, aşezi cât mai uniform legumele şi tonul pe blat şi presari restul de caşcaval ras.

Introduci tava în Cuptorul preîncălzit la 200 °C şi coci pizza timp de 15 minute. O consumi alături de prieteni, în atmosfera plăcută a serir lor de vară.

Pizza cu ton, capere si anghinare

Pizza_cu_ton_capere_si_anghinare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.