Pizza cu ton si ansoa
PrinteazaPizza cu ton si ansoa din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, ton, malai, pasta de ardei dulce, usturoi, fileuri de ansoa in ulei, sare, piper, oregano, busuioc, capere, patrunjel.
- 750 g făină
- 25 g drojdie
- 375 ml apă
- două linguri cu ulei de măsline
- o conservă de ton
- 50 g mălai
- 20 g pastă de ardei dulce
- 3 căţei de usturoi
- 375 g fileuri de anşoa în ulei
- o lămâie
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- busuioc
- capere
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă drojdia cu apa caldă, o linguriţă cu sare şi uleiul de măsline. Se toarnă peste făină, se adaugă piper după gust, cimbru, oregano şi busuioc uscate şi conserva de ton scursă de ulei.
Se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, eventual adăugând apă sau făină, după caz. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul. Se împarte în patru bucăţi, se modelează sub formă de cerc şi se aşază pe o tavă presărată cu mălai.
Intr-un bol se amestecă pasta de ardei cu ulei din conserva de ton, zieamă de lămâie, usturoiul pisat, sare, piper, busuioc, cimbru şi oregamo după gust.
Se trec fileurile de anşoa prin armestec, se aşază pe blaturile crescute şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu până devin aurii, se scot şi se servesc imediat.
Pizza cu ton si ansoa
Pofta buna!
Foarte buna pizza cu ton si ansoa