Pizza cu ton şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei, capere si sare.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 4 cartofi medii
- 220 g ton în ulei
- 1 lingură capere (conservă)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza şi întinde din el o foaie. Acoperă cu un şervet şi las-o 25 de minute să crească. Pune cartofii întregi în apă rece şi fier- be-i, scurge-i, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Desărează caperele în apă rece.
Întinde cartofii pasaţi peste aluat. Scurge tonul de ulei şi distribuie-1 uniform peste cartofi, presară caperele şi stropeşte cu ulei de măsline şi pune un praf de sare. Coace pizza 20-25 de minute la 200° C, scoate-o din cuptor şi taie-o bucăţi, apoi serveşte-o fierbinte.
Variante: Dacă vrei o pizza vegetariană, înlocuieşte tonul cu ceapă tăiată rondele subţiri. Dacă preferi un preparat mai aromat, poţi adăuga bucăţele de gorgonzola.
Este foarte bună şi varianta preparată cu aluatul nedospit, copt înainte de aşezarea toppingului. Scoate blatul de pizza din cuptor şi procedează mai departe conform indicaţiilor din reţeta de sus.
Pizza cu ton şi cartofi
Poftă bună!
Cam simpla pizza asta