Pizza cu ton şi ceapă
PrinteazaO reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii, masline negre, oregano si sare.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 4 cepe
- 250 g ton în ulei
- 200 g sos de roşii
- 80 g măsline negre, fară sâmburi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Intinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1/2cm, acoperă cu un şervet şi lasă la crescut 25-30 de minute.
Curăţă ceapa şi taie-o julien, apoi stropeşte-o cu 2 linguri ulei de măsline, condimentează cu un praf de sare şi 1 linguriţă de oregano.
Intinde peste aluat sosul de roşii, ceapa tăiată şi tonul din conservă, bine scurs. Presară măslinele şi coace pizza 10-15 minute la 200° C.
Când este gata, scoate-o din cuptor şi serveşte-o imediat.
Pizza cu ton şi ceapă
Pofta bună!
Incoming search terms:
- pizza cu ton
- pizza cu ton si ceapa
- pizza cu ton reteta