Pizza cu ton si fructe de mare
PrinteazaPizza cu ton si fructe de mare din: apa, faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ton, ardei iute, ansoa, ou, patrunjel, piper, lamaie, fructe de mare.
- 300 ml apă
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- o linguriţă cu zahăr tos
- două linguri cu ulei de măsline
- sare
- două conserve cu ton în ulei
- un ardei iute mic
- 6 fileuri de anşoa
- un ou
- pătrunjel
- piper
- o lămâie
- fructe de mare, la conserva
Mod de preparare:
Apa călduţă se amestecă cu drojdia, sarea şi zahărul tos. Se adaugă puţină făină, se amestecă şi se lasă să crească 10 minute.
Se adaugă uleiul de măsline, piperul după gust şi restul de făină. Se frământă până rezultă un-aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald.
Se întind cercuri mici, se presară cu ardei tocat, ton din conservă şi fileurile de anşoa tocate. Se condimentează, se ung marginile cu ou şi se decorează cu frunze de pătrunjel.
Se stropesc cu puţin suc de lămâie, se aşază într-o tavă presărată cu făină şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până ce aluatul devine rumeniu.
Pofta buna!