Pizza cu urda si marar
Printeaza
O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana, galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi, oregano, sare si cascaval.
Ingrediente:
- 100 g margarina
- 100 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente umplutură:
- 300 g urdă
- 3 albuşuri + 3 ouă
- 1 legătură mărar
- 2-3 fire ceapă verde
- 200 g spanac
- 1 ceapă uscată
- 2-3 căţei de usturoi
- oregano
- sare
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Freci margarina cu smântână, pui un praf de sare şi gălbenuşurile. Pui praful de copt, albuşurile şi făina şi frămânţi un aluat molcuţ pe care-l aşezi într-o formă rotundă (cu diametrul 24 cm) unsă cu unt şi tapetată cu făină. Pregăteşti umplutura: Amesteci urda cu mărarul şi ceapa verde tocate, un praf de sare şi albuşurile bătute spumă.
Speli spanacul, îl fierbi în apă clocotită cu sare timp de 15 minute şi îl laşi să se scurgă. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins. Le iei de pe foc, laşi puţin să se răcească, le amesteci cu spanacul fiert şi tocat şi cu cele 3 ouă.
Peste aluatul din tavă întinzi compoziţia de urdă, apoi pe cea de spanac, razi caşcavalul şi dai la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pizza cu urda