Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata, capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 1 vânătă medie
  • 1 lingură capere desărate
  • 280 g mozzarella sau brânză de bivoliţă
  • 20 roşii cherry
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 20 de frunze de busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul şi întinde din el, cu sucitorul, 4 discuri. Spală vânătă şi taie-o felii subţiri, pe lungime. încălzeşte o tigaie striată pe fund (sau un grătar pentru aragaz) şi frige feliile de vânătă câte 2 minute pe fiecare parte.

Spală roşiile şi taie-le sferturi. Taie mozzarella cuburi şi spală frunzele de busuioc. Acoperă pizzele cu mozzarella, capere şi roşii. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Coace-le 8 minute în cuptorul foarte încins, la 230° C.

După 4 minute, adaugă feliile fripte de vânătă şi coace în continuare până când marginile se rumenesc şi devin cro­cante. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le imediat, decorate cu frunze de busuioc.

Variante: Dacă vrei să obţii pizze mai pufoase, aşază-le într-o tavă unsă cu ulei, acoperă-le cu toppingul şi lasă-le să crească într-un loc călduţ, apoi coace-le 12 minute în cuptorul încălzit la 220° C.

Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.