Pizza cu vinete, mozzarella şi capere
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata, capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 1 vânătă medie
- 1 lingură capere desărate
- 280 g mozzarella sau brânză de bivoliţă
- 20 roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 20 de frunze de busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul şi întinde din el, cu sucitorul, 4 discuri. Spală vânătă şi taie-o felii subţiri, pe lungime. încălzeşte o tigaie striată pe fund (sau un grătar pentru aragaz) şi frige feliile de vânătă câte 2 minute pe fiecare parte.
Spală roşiile şi taie-le sferturi. Taie mozzarella cuburi şi spală frunzele de busuioc. Acoperă pizzele cu mozzarella, capere şi roşii. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Coace-le 8 minute în cuptorul foarte încins, la 230° C.
După 4 minute, adaugă feliile fripte de vânătă şi coace în continuare până când marginile se rumenesc şi devin crocante. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le imediat, decorate cu frunze de busuioc.
Variante: Dacă vrei să obţii pizze mai pufoase, aşază-le într-o tavă unsă cu ulei, acoperă-le cu toppingul şi lasă-le să crească într-un loc călduţ, apoi coace-le 12 minute în cuptorul încălzit la 220° C.
Pizza cu vinete, mozzarella şi capere
Poftă bună!