Pizza cu vinete si ardei

Printeaza

Pizza cu vinete si ardei

Ingrediente:Pizza cu vinete si ardei

  • 500 g făină, drojdie cât o nucă
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 200 ml apă caldă

Pentru umplutură:

  • 8 roşii
  • 2 vinete lunguieţe
  • 2 gogoşari
  • 2 ardei graşi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g măsline negre
  • 100 g margarină
  • 1 pahar ulei
  • piper
  • sare
  • ketchup dulce

 

Mod de preparare:

Frămânţi dn făină, ulei, apă călduţă, drojdie şi puţină sare un aluat potrivit pe care-l laşi să dospească 30 de minute. Tai apoi toate legumele rondele subţiri sau felitţe, le prăjeşti pe rând în ulei şi le sărezi.

Intinzi alu­atul crescut şi-l aşezi în tava unsa cu margarină. Pui peste aluat mai întâi roşiile, apoi restul legumelor.

Peste ele aşezi măslinele, stropeşti totul cu ketchup dulce, potriveşti de sare şi piper şi presari bucăţele de margarină. Coci pizza la cuptor, la foc potrivit, circa 20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.