Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra
PrinteazaO reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din: faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper.
- 600 g faină albă
- 200 g cartofi făinoşi
- 200 ml apă
- 25 g drojdie de bere
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru topping:
- 400 g hribi
- 250 g brânză de capră
- 1 crenguţă cimbru
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i. Scurge-i, curăţă-i de coajă, pasează-i şi lasă-i să se răcorească. Aşază pe planşetă faina, piureul de cartofi, fă o adâncitură în mijloc şi pune în ea drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, uleiul de măsline şi un praf de sare.
Adaugă apa călduţă. Frământă circa 10 minute până când obţii un aluat elastic şi omogen. Formează din el o bilă, pune-1 într-un castron, crestează-1 la suprafaţă, acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 1 oră să se odihnească la cald.
Frământă aluatul încă o dată, câteva minute, şi întinde din el o foaie cu grosimea de 1/2 cm sau ceva mai gros dacă preferi o pizza mai moale. Aşază aluatul într-o tavă rotundă unsă cu ulei de măsline, fa câteva adâncituri cu degetele pe suprafaţa lui şi lasă-1 să mai crească 10-15 minute. Coace-1 apoi 25-30 de minute la 180° C.
Scoate pizza din cuptor, pune pe ea ciupercile curăţate şi tăiate lamele subţiri, brânza sfărâmată, frunzuliţe de cimbru şi stropeşte cu ulei de măsline. Pune sare şi piper, după gust, şi dă-o la cuptor pentru 10 minute, apoi scoate-o şi serveste-o fierbinte.
Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra
Poftă bună!