Pizza de casa cu legume
PrinteazaPizza de casa cu legume din: faina, drojdie, ulei, sare, ardei gras, ceapa, ulei, rosii, suc de rosii, cascaval, cimbru, piper.
- 250 g făină
- 1 g drojdie uscată
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă mică
- ulei
- 2 roşii
- 6 linguri suc de roşii
- 100 g caşcaval răzuit
- cimbru proaspăt
- piper
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castron, făina proaspăt cernută, drojdia, uleiul, sarea şi apă caldă, atâta cât este necesar pentru a obţine un aluat potrivit.
Frămânţi bine şi apoi laşi la crescut 25 de minute. Impărţi aluatul în 2 porţii egale, întinzi 2 foi şi pui în tăvile de pizza. Acoperi cu câte 3 linguri de suc de roşii, apoi cu fâşii de ardei gras, felii de roşii si ceapă tocată.
Condimentezi cu piper, după gust, stropeşti cu ulei şi introduci în cuptorul bine încins aproximativ 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de a o scoate, presari caşcavalul răzuit. Serveşti caldă, decorată cu cimbru proaspăt.
Pofta buna!